Rask gange ca 6 km (halvparten i BARE oppoverbakker!)

Squat 15 kg x 5 repetisjoner

Squat 20 kg x 9 repetisjoner x 3 sett

Pull down 5 kg x 5 repetisjoner x 2 sett

Chin 43 kg x 5 repetisjoner x 2 sett

Dip 43 kg x 5 repetisjoner x 2 sett

Hip thrust 15 kg x 5 repetisjoner

Hip thrust 20 kg x 10 repetisjoner x 2 sett 

Hip thrust 25 kg x 10 repetisjoner x 2 sett

 

 

 

Beklager at jeg ikke har fått skrevet på lenge her, men har vært uten internett en stund. Laget derfor en treningsdagbok på KG, slik at jeg fikk følge fremgangen min. 
Åh, jeg elsker Simon's cat! 

  

 
I dag har jeg rett og slett gitt beina mine litt juling, noe jeg merket i slutten av økta i dag, og garantert kommer til å merke i morgen. Men, endelig begynner jeg å se resultater! Herlig!!

 

Squat 3 sett x 20 kg x 8 reps (FREMGANG!!!)

Markløft 3 sett x 25 kg x 6 reps

Leg curl 2 sett x 6 kg x 6 reps

Glutelus maskin 2 sett x 6 kg x 10 reps 

Glutelus maskin 2 sett x 7 kg x 8 reps

Pull down 3 sett x 4 kg x 6 reps

Magetwist 1 sett x 6 kg x 10 reps + 1 sett x 7 kg x 8 reps (høyre)

Magetwist 1 sett x 7 kg x 8 reps + 1 sett x 8 kg x 6 reps (venstre)

Abduction 2 sett x 11 kg x 6 reps (FREMGANG!!)

Adduction 2 sett x 9 kg x 6 reps (FREMGANG!!)

Benkpress 2 sett x 10 kg x 6 reps

One leg glute bridge 2 sett x 10 reps

Bird dog 2 sett x 10 reps

Utfall 1 sett x 16 kg x 5 reps

 
Og som vi ser - JEG HAR FREMGANG!!!! Det skal feires i løpet av helga!
Herreminjessias! Har fått denne på hjernen. 

 

 
«Skal du på trening nå igjen? Synes ikke du gjør annet, jeg. Også den maten du spiser? bare kylling og brokkoli. Du må jo LEVE litt også da!» Hørt det før?

healthy2

Jeg har en innrømmelse å komme med. Noe av det absolutt beste jeg vet er å prate om trening og kosthold, og disse to tingene spiller også en veldig stor rolle for nesten alle valgene jeg gjør hver eneste dag.

Sjokkerende, ikke sant? Det finnes da virkelig viktigere ting i livet. Godteri og snacks, for eksempel. Og fyll og fest. Hva er vel livet verdt om man ikke kan blåse halve studielånet eller månedslønna på to byturer hver uke, eller bruke lørdagene på å ture over svenskegrensa for å bunkre opp med nok smågodt til å gjøre Augustus Gloop grønn av misunnelse? Det er jo slikt som gjør livet verdt å leve.

Hver til sitt

gloop

Living!


Det er uansett ikke noens plass å dømme andre menneskers liv og levnet.
 Likevel vil den trangsynte garde for alltid strides om hvem som faktisk har rett. Men imens det er fyfy å kritisere en person som lever slik han eller hun vil og har et par kilo ekstra på kroppen, anses ofte de som er over middels opptatt av helsen sin som fritt vilt i denne rimelig dødfødte diskusjonen.Newsflash: dette er IKKE en objektiv sannhet.
 Vi har alle forskjellige ting som gir oss substans og mening i hverdagen. Noen lever for den neste gangen de kan dra på grisefylla med påfølgende nattlig kebab, eller helgens vanvittige etegilde med vennegjengen på Peppes. Andre lever for neste gangen de kan gyve løs på vektskivene i power rack?en eller snekre sammen tidenes mest proteinrike hamburgere på kjøkkenet. Og selvfølgelig finnes det nyanser innimellom ekstremtilfellene. Jeg føler meg for eksempel helt klart mest hjemme innad i den sistnevnte karakteristikken, uten at det betyr at jeg sier nei til en bytur eller to iblant.

Ord som «faste», «diett» og «kalorier» forfølges av et helt eget sett med stigma og fordommer i mange miljøer. Man må jo være passe egosentrisk, forfengelig og kjedelig hvis man bryr seg om slikt, eller hva?

 

Høye i hatten?

houdaru 280x363

«Du har allerede spist to grandiser i dag? kanskje du ikke burde spise en til?»

Det argumenteres gjerne for at trenings- og kostholdsfantaster er ? i tillegg til den ovennevnte karakterisitikken ? belærende og opptatte av å trøkke sin livsstil og «visdom» i trynet på de uvitende og uinnvidde, og at det derfor er disse menneskene som er dømmende. Men er det virkelig slik?

Forestill deg når kroppsbyggeren forteller partyløven om det vanvittige maksløftet han gjorde på gymmen for et par dager siden, eller om den heftige proteinbomba av en middag han spiste i går, og tenk deg grundig om.

Gir ikke kroppsbyggeren da bare uttrykk for hvem han er og hvilke interesser han har, på akkurat samme måte som partyløven gjør når han forteller om den heftige fyllekula han var på i helgen og hvor mange damer han nedla?

Hva er forskjellen? Hvorfor skal kroppsbyggeren forfølges av mer stigma enn partyløven?

Jeg kan selvfølgelig ikke snakke for alle fitnessfolk når jeg sier at vi ikke flyr rundt og belærer andre, og ikke griner overlegent på nesen når en nybegynner gjør sitt aller beste med de letteste vektene på treningsstudioet. Denne douchebag-stereotypen finnes utvilsomt. Og greit; jeg skal vedgå at også jeg har litt vanskelig for å holde meg når en skylappbekledd kompis eller venninne snakker om hvordan han eller hun tredoblet forbrenningen sin ved å begynne å spise frokost hver dag.

Om det egentlig er noens plass å gjøre slikt i hverdagen kan diskuteres. Jeg har riktignok lyst til å komme med et moteksempel som jeg synes er mye verre. Det er en kort anekdote jeg leste for en stund siden, om en kroppsbygger som var på sin daglige handletur i butikken. Når han stiller seg i køen for å betale, havner han bak en «vanlig» person som lesser kassebåndet fullt av brus, søte frokostblandinger og frossenpizza uten at kassebetjeningen løfter et øyenbryn.

Men når kroppsbyggeren slenger tre dusin egg på båndet, gjør damen store øyne og gir streng beskjed om at han må passe på kolesterolet sitt. Her er det noe som skurrer.

De færreste er bedrevitere

Dette til side; jeg har vanligvis ingen interesse av å gå rundt og fortelle folk hvordan de skal leve livet sitt, hvis de egentlig gir blaffen. Jeg tror også de aller fleste andre over middels trenings- og kostholdsinteresserte vil skrive under på at det er oss personlig revnende likegyldig om andre har lyst til å føre en livsstil som er helt i andre enden av skalaen, hvis man ser bort fra samfunnsproblematikken dette medfører.

Det jeg liker å gjøre, er å gi uttrykk for hvem jeg er og hvilke interesser jeg har. Hvem gjør ikke det? Dette har absolutt ingenting å gjøre med at jeg tror jeg er bedre enn noen andre fordi jeg lever slik jeg gjør, eller fordi jeg elsker å trøkke vektskiver og cottage cheese i trynet på alle kompisene mine. Hvis noen velger å tolke det slik, er det de som har et problem og ikke jeg.

doyouevenlift

Avbildet: ikke meg.

Nå skal jeg være forsiktig med å gre alle over én rosenrød kam, men min opplevelse er at de aller fleste fitnessfolk er ekstremt positive og optimistiske mennesker som knapt har et horn i siden til noen som helst. Hvorfor skulle man ikke være positiv og optimistisk når man lever livet sitt akkurat slik man ønsker? Det følger utvilsomt en viss indre harmoni med det å føle at man har hundre prosent kontroll over sin egen kropp.

Dette betyr ikke at man automatisk stiller de samme kravene til andre mennesker rundt seg, slik mange later til å tro.

Det er fullt mulig å sette pris på helt andre kvaliteter i andre mennesker enn de egenskapene man tilstreber å utvikle ved seg selv. Lengre enn dette tør jeg riktignok ikke bevege meg ned i sosialpsykologiens mørke avgrunn. La oss bare si at det ikke står «søker kvinne med 15-18 i fettprosent som løfter over 100 kg i knebøy og trener minst seks ganger i uka (NB: må spise under 1500 kcal om dagen)» i kontaktannonsen min ihvertfall.

(Men seriøst? anyone?)

Deal with it!

confidence 280x242

Haters? First Commandment.

Et samfunn uten noen form for slik stigmatisering vil nok aldri eksistere. Derfor er det smart å lære seg hvordan man skal takle bedrevitere som dømmer og stigmatiserer deg for livsstilen din og valgene dine.

La meg her begynne med å si at jeg personlig ikke møter dette særlig mye i min egen hverdag. Dette innlegget er dedikert til dere som er litt mindre heldige enn meg og som dessverre møter disse fordommene på en daglig basis, enten fra familie, kolleger, venner eller andre bekjente. Det kan være i forbindelse med en kortvarig og litt ekstrem diett du forsøker, et nytt og spesielt hardt treningsprogram, en fullstendig livsstilsendring, eller rett og slett at du har begynt å sykle til jobben hver dag («du kommer til å få svære bolerlår av all den syklingen!»).

I god internettradisjon kommer jeg til å referere til disse dømmende og stigmatiserende menneskene som «haters». Delvis for enkelhets skyld, men mest for moro skyld. Haters kan på mange måter sammenlignes med en slags sekt. De sverger nemlig troskap til sin helt egne hellige tekst: janteloven. Haters er skruppelløse, arrogante og utspekulerte. De unner deg ingen ting, og de vet alltid best. Men de har to viktige akilleshæler som du burde kjenne til.

For det første er alle haters allergiske mot selvtillit. Er du pansret med dette fantastiske rakettskjoldet, vil alle negative bemerkninger vedrørende din livsstil prelle av på deg. Dette er helt uavhengig av om du faktisk har resultater å vise til eller ikke. Sikkerheten på at du gjør alle de riktige valgene er alt du trenger å forankre selvtilliten din i. Så imens du ligger trygt i havn, vil enhver hater bli blåst bort i sin egen drittstorm.

haters2 642x432

Jeg forsøkte å komme meg gjennom hele innlegget uten å bruke dette bildet. Det gikk ikke.

For det andre kan de aller fleste haters også avvæpnes med selvironi. Dette ekstremt kraftige masseødeleggelsesvåpenet er en viktig del av arsenalet til alle som tilhører en minoritet, deriblant oss kostholds- og treningsfantaster. Evnen til å tåle å ha det litt moro på egen bekostning vil kunne redde deg fra mange ufattelig kjedelige diskusjoner og situasjoner, tro meg.

Det er lov å kødde med seg selv ved å spille opp stereotypen sin, samtidig som du gir uttrykk for at du er sikker på deg selv og dine valg. Angrep er det beste forsvar, og sammen utgjør selvtillit og selvironi alle haters? avada kedavra.

Så er det ikke alle kritikerne som tilhører hater-leiren heller. Det er mange som rett og slett ikke har kunnskap nok til å forstå hva du driver med når du hopper over frokosten fordi du spiser etter periodisk faste. Da gjelder det å holde tunga rett i munnen og huske på nøyaktig hvorfor du gjør det du gjør, og rett og slett forklare dette på den enkleste og mest logiske måten du klarer. Er ikke dette tilstrekkelig, kan du alltids spille «vent og se»-kortet og la resultatene tale for seg.

Ja, hvis det er så enkelt, så?

confidence2 280x413Jeg er selvfølgelig ikke riktig så naiv at jeg tror selvtillit og selvironi er egenskaper som kan bestilles på postordre, vinnes på tivoli eller manes frem ved å knipse med fingrene.

Det er heller ikke akkurat nyheter at holdningen din og hva du utstråler i stor grad definerer hvordan andre mennesker ser deg. Likevel synes jeg det er viktig å minne folk på akkurat det når vi snakker om dette temaet, fordi jeg føler at mange har en tendens til å glemme det bort i mylderet av studier og forskning man skal klamre seg til for å forsvare seg ovenfor alle andre.

Uansett; er du på rett vei mot de målene du har satt deg og andre mennesker rundt deg ikke klarer å akseptere det, så synes jeg virkelig du skal gi dem så hatten passer, på din måte. Dette er noe du gjør for DEG og ingen andre, og såpass skylder du deg selv.

Tar jeg feil? Hvordan takler DU folk som ikke forstår deg?
KIlde: Fitnessbloggen
Ugh, jeg har trent alt for lite, og spist alt for mye de to siste ukene. Men nå er det stopp, nå skal jeg ned igjen ;) Nå skal jeg ned på politistasjonen (uuuh!!), og siden jeg da uansett er nede i byen, stikker jeg likesågreit innom Kondis også. Legger ut loggføringen av treningen etter at jeg er ferdig med økta :) 
Jeg har ikke fått trent siden forrige tirsdag, da jeg dro til min søster forrige torsdag, og ble der noen dager. Også denne gangen skjedde det noe som gjorde meg uvel, men denne gangen var det min egen uflaks. Nedtrekkstanga deiset nemlig rett ned i hodet på meg, anbefales ikke for å si det sånn! Men legger ved det jeg følte at jeg fikk til iallefall..

 

Nedtrekk 3 sett x 10 reps x 4 kg

Romaskin 2 sett x 10 reps x 4 kg

Abduction indre 3 sett x 10 reps x 7 kg

Abduction ytre 3 sett x 10 reps x 9 kg

One leg glute bridge 3 sett x 10 reps

Planke 2 sett x 30 sek (her merket jeg mest at jeg ikke har fått trent noe på over en uke..)

Sideplanke 2 sett x 30 sek

One leg markløft 10 reps x 20 kg (så ringte telefonen, så glemte å ta flere sett)

Hip thrust 2 sett x 10 reps x 10 kg

Squat 2 sett x 10 reps x 15 kg
Tenkte jeg skulle dele med dere min rutine på kveldene før hodet treffer puta. Produktene jeg bruker, er en blanding av dyrt og billig, og jeg føler at den passer for min hud per nå.

 Trinn 1: Først fjerner jeg all makeup med Dior sin Duo Express Démaquillant Yeux som du kan kjøpe her eller på ditt lokale parfymeri (jeg kjøpte min på Kicks/Esthetique).
Trinn 2: Smører på MD Facial Cleanser i hele ansiktet. Denne lar jeg virke i ca. 1 min før jeg vasker den av med vann. Fjernet den før med vaskeklut og vann, men dette fungerte ikke helt. Så anbefaler ikke det! For å få tiden til å gå, pleier jeg å ta tannpussen samtidig som denne.
Trinn 3: Jeg bruker stort sett serumet til The Body Shop sin serie som heter Nutriganics som er en økologisk sertifisert serie. Dråpene jeg bruker heter Drops of Youth
Trinn 4: Nå begynner fuktigheten! Først påfører jeg BareMinerals Renew & Hydrate Eye Cream. Den er super for øyepartiet! Veldig drøy i bruk også. Kjøpte min i sensommeren 2011, og fremdeles ser den ikke veldig brukt ut (bruker den som regel to ganger daglig). Etterpå bruker jeg Nutriganics Smoothing Night Cream fra The Body Shop.
Trinn 5: Ettersom vippene får gjennomgå veldig, prøver jeg nå ut IsaDora Dynamic Lash Growth, som visstnok skal få vippene til å vokse seg lenger i løpet av 30 dager. Halveis nå, hittil fornøyd. 


Fra Skopunkten. Du kan finne de her via webshopen deres. Førpris 349,-. Jeg fikk de for 99 kr :) Kan ikke klage. De knuppene på beinet er forresten gåsehud. Herlig.. Også er jeg blek, så må begynne med solarium igjen. Bare snakket om det i ett år ca. Ting tar bare litt tid.
A woman's perfume tells more about her than her handwriting" - Christian Dior

Kontakt
Venneforespørsel


ARKIV

· Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · Februar 2011 · Januar 2011 · Desember 2010 · November 2010 · Oktober 2010 · September 2010


KATEGORIER

· Beauty · Fashion · Gjør det selv - DIY · Hår · Innkjøp og outfits · Interiør · Malta09 · Miscellaneous · My everyday · Selges · Trening

LINKER

· Alle Tiders interiør · De gode ting i livet · Hvit romantikk · Krist.in · Ladybirds Nest · Lille Trines store verden · Linda-Mari · Marte · Miangelito · Pudder · Sara Strand · Sukkertøy for øyet · Svenngården · Villa von Krogh

hits